Ultima actualizare: 03.05.2017

Număr de locuri propuse: 60 (2 clase de 30 de locuri)

Elevii care au absolvit învățământul primar se pot înscrie la concursul de admitere în clasa a V-a la Liceul "Nicolae Tonitza". Acest concurs constă în două probe de aptitudini: o probă de desen și o probă de pictură.

Înscriere

Înscrierea candidaților se va desfășura în sediul liceului din Str. Gen. H. M. Berthelot nr. 56-58 (vezi pe hartă), conform următorului program:

Acte necesare:

Probe de aptitudini

1. Proba de desen

Observație după natură: natură statică alcătuită din două obiecte (vas de lut + fruct sau legumă). Tehnică: desen în creion pe coală format A4.

Precizare
Dacă în fundal se folosește draperie, aceasta nu va avea falduri.

Materiale de lucru:

Criterii de apreciere:

2. Proba de pictură

Compoziție cu personaje, în culoare - pe un subiect dat de comisie. Tehnică: culori de apă.

Materiale de lucru:

Criterii de apreciere:

Desfășurarea probelor de aptitudini

Probele de aptitudini se vor desfășura după următorul program:

  1. Proba de desen - luni, 12 iunie 2017
  2. Proba de pictură - marți, 13 iunie 2017

Candidații vor fi prezenți la ora 08:30 la sediul liceului din Bld. Iancu de Hunedoara nr. 27 (vezi pe hartă). La intrarea în incinta liceului, candidații vor avea asupra lor certificatul de naștere, original sau copie, și carnetul de note cu fotografie, vizat la zi.

Timpul de lucru va fi de 3 ore.

Afișarea rezultatelor

Afișarea rezultatelor se va face joi, 15 iunie 2017 în sediul liceului din Str. Gen. H. M. Berthelot nr. 56-58. Părinții/tutorii candidaților admiși se vor prezenta la secretariat pentru a ridica solicitarea de transfer și pentru a semna acordul cadru părinte/tutore - liceu.