10 decembrie 2019

Expoziția Tonitza 70

Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă invită joi, 12 decembrie 2019 la ora 19, la vernisajul expoziției Tonitza 70, care va avea loc la Sala Irina Nicolau.

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înființare, liceul nostru își propune să deschidă în sălile Muzeului Național al Țăranului Român din București, o expoziție cu lucrări de pictură, sculptură și grafică aparținând profesorilor noștri de specialitate. Expoziția Tonitza 70 va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 19 decembrie 2019, de marți până duminică. Lunea este închis. Intrarea este liberă.

27 aprilie 2015

A fost cândva, demult, în viitor. Vise pentru odiseele viitoare...

Expoziție de pictură a elevilor Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" București, Bruxelles, 2015

Elevii clasei a XII-a, grupa de pictură (Prof. Dr. Lavinia Ioana Streinu) a Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" au fost protagoniștii uneia dintre cele mai interesante expoziții, intitulate "A fost cândva, demult, în viitor. Vise pentru odiseele viitoare" / "Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de futures odysséeys" / "So long ago in the future. Dreams for future odysseys". Vernisajul a fost găzduit în foyerul Sălii Atrium din incinta Comitetului Economic și Social European, CESE.

Evenimentul a fost susținut și sponsorizat de Fildas Art (Presedinte Anca Vlad).

"Space and society" - tema provocatoare pentru tinerii artiști români

Inclusă în programul conferinței organizate de grupul "Space and society", expoziția a fost ințiată și organizată de Prof. Univ. Dr. Mihai Manoliu, membru în Comitetul Economic și Social European (CESE), Președinte al Confederației Naționale a Patronatelor din România (CNPR) și Secretar general al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR).

50 de lucrări având această temă au fost realizate special pentru acest eveniment de elevii anului terminal de la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", care, alături de profesoara lor, Prof. Dr. Lavinia Ioana Streinu au impresionat pe toată lumea.

La vernisaj au fost prezenți numeroși invitați, majoritatea iubitori de artă, oficiali, europarlamentari, reprezentanți mass-media, dar și importanți reprezentanți ai CESE: Jacek P. Krawczyk, Președinte al Grupului Angajatorilor, Prof. Rudy Aernoudt, scriitor, politician, economist și filosof, Directorul de Cabinet al Președintelui CESE, Henri Malosse, Alice Tétu, ‎Administrator Departament "Single Market, Production and Consumption" și bineînțeles Prof. Univ. Dr. Mihai Manoliu, membru CESE, Prof. Dr. Adrian Curcan, profesor de sculptură, membru UAPR și directorul adjunct al Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" sau Europarlamentarul român Cristian Silviu Busoi, membru al Comisiei pentru Mediu, Sănatate Publică și Siguranța Alimentară și membru supleant în Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor i-au susținut și admirat pe elevii cărora se cuvine să le reamintim numele: Valentin Georgescu, Cosmin Gabriel Joian, Răzvan Pîrcălăbescu, Tatiana Bălașa, Alexandra Irina Olariu, Irina Ciurușniuc, Ruxandra Soare și Melanée Danesh Ravan.

Despre Fundatia FILDAS ART

Implicarea Președintelui Fondator Anca Vlad în viața socială și culturală a Bucureștilor, a țării și nu numai a condus, firesc, la apariția fundației Fildas Art, care susține artiștii și manifestările cultural-artistice. De la bun început, Fildas Art și-a propus să fie ca o rază de lumină într-o lume marcată de rutina și monotonia vieții cotidiene, oferind veritabile balsamuri culturale pentru suflete.

Rolul Galeriei SENSO (Bd. Unirii nr. 15) este acela de a reconstitui un spațiu benefic de manifestare a emoției și energiei creatoare generate de lucrările artiștilor pictori, sculptori, graficieni, artiști vizuali, etc. Catena Grup, prin Programul "Catena pentru Artă" este sponsor al evenimentelor găzduite de Galeria SENSO.

Fundatia Fildas Art și Asociația Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România au lansat și inițiat în 2004 proiectul "Poduri europene". De atunci, an de an, se organizează Ateliere și Tabere Internaționale de Creație, reunind artiste din România și din mai multe țări europene. În același timp, cel puțin o dată pe an, Galeria SENSO din București și Muzeul de Artă Constanța găzduiesc expoziții ample cu lucrările realizate de artistele participante în Taberele de Creație "Poduri Europene" de la Eforie Sud.

Vă invităm să vizionați reportajele Sensotv.ro dedicate expozițiilor/evenimentelor/vernisajelor găzduite până acum de Galeria SENSO, dar și proiectului cultural "Poduri Europene", accesând link-urile:

https://www.sensotv.ro/arta/categorie-arte-vizuale

https://www.sensotv.ro/arta/categorie-poduri-europene